Concursul „Religia între știință și artă” la Iași

Liceul de informatică „Grigore Moisil” din Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria municipiului Iași, organizează mâine, 8 octombrie, în Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași, Concursul interdisciplinar „Religia între știință și artă”, ediția a III-a, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Concursul, care se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, se adresează liceenilor din Iași și profesorilor de Religie care formează echipe de câte doi elevi pe școală ce trebuie să ofere unui public format din elevi și profesori o prezentare în Power-Point sau un filmuleț timp de maximum zece minute pe una din cele patru teme interdisciplinare prestabilite. Temele sunt următoarele: ‘Sfinți din închisorile comuniste’, ‘Viața, creația lui Dumnezeu – dovezi științifice și religioase care indică lucrarea unui Creator’, ‘Creștinismul și provocările religioase contemporane – prezentarea unor concepții și practici necreștine precum: darwinismul, spiritismul, vrăjitoria, astrologia, reîncarnarea, yoga și pericolul acestora pentru mântuirea credincioșilor’ și ‘Oameni de cultură români, promotori ai credinței creștine’.

Protosinghelul Iustin Neagu de la Biserica ‘Schimbarea la Față a Domnului’ – Socola va susține o conferință prin care își propune să arate modul corect de a înțelege dialogul dintre religie și știință.

Comentarii Facebook


Știri recente