Concursul Național „Părintele Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” în Arhiepiscopia Târgoviștei

Luni, 28 Ianuarie 2013, în Sala de festivități a Seminarului Teologic „<i>Sf. Ioan Gură de Aur</i>” din Târgoviște, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, faza eparhială a Concursului Național „<i>Părintele Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice</i>”, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La competiție au participat 5 elevi seminariști și 5 studenți teologi, iar subiectele au vizat aspecte definitorii ale vieții și activității cunoscutului nostru teolog, dar și elemente ale originalității sale doctrinare.

Înainte de începerea concursului, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, într-un scurt cuvânt duhovnicesc, importanța Părintelui Dumitru Stăniloae pentru spiritualitatea și teologia noastră, rolul înnoitor pe care acesta îl are pentru cercetarea academică ortodoxă și numai, dar și elementele de originalitate specifice abordării sale teologice.

Rezultatele concursului vor fi afișate în cursul zilei de mâine, urmând ca cei calificați să reprezinte Eparhia noastră la faza mitropolitană, care se va desfășura în perioada februarie-martie a.c.. Etapa națională a concursului „<i>Părintele Dumitru Stăniloae</i>” va avea loc la Patriarhia Română în data de 14 mai a.c..

Comentarii Facebook


Știri recente