Concursul Național „Părintele Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” în Arhiepiscopia Târgoviștei

Luni, 28 Ianuarie 2013, în Sala de festivități a Seminarului Teologic „<i>Sf. Ioan Gură de Aur</i>” din Târgoviște, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, faza eparhială a Concursului Național „<i>Părintele Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice</i>”, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La competiție au participat 5 elevi seminariști și 5 studenți teologi, iar subiectele au vizat aspecte definitorii ale vieții și activității cunoscutului nostru teolog, dar și elemente ale originalității sale doctrinare.

Înainte de începerea concursului, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, într-un scurt cuvânt duhovnicesc, importanța Părintelui Dumitru Stăniloae pentru spiritualitatea și teologia noastră, rolul înnoitor pe care acesta îl are pentru cercetarea academică ortodoxă și numai, dar și elementele de originalitate specifice abordării sale teologice.

Rezultatele concursului vor fi afișate în cursul zilei de mâine, urmând ca cei calificați să reprezinte Eparhia noastră la faza mitropolitană, care se va desfășura în perioada februarie-martie a.c.. Etapa națională a concursului „<i>Părintele Dumitru Stăniloae</i>” va avea loc la Patriarhia Română în data de 14 mai a.c..

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…