Concursul Național Părintele Dumitru Stăniloae în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Miercuri, 23 ianuarie 2013, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, după cum ne-a explicat Pr. Gabriel Molocea.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IX-a – a XII-a de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, dar și studenților și masteranzilor de la Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din municipiu și a debutat prin participarea profesorilor și concurenților la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Chesarie Păunescu” a avut loc concursul propriu-zis.

În aceeași locație din incinta Centrului eparhial a fost organizată și o expoziție de carte teologică din scrisul Părintelui Dumitru Stăniloae.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat bucuria că „nu doar elevii și tinerii studenți, ci și slujitorii și credincioșii au marea șansă de a se călăuzi spre Hristos cu învățăturile luminoase pe care Părintele Stăniloae le-a preluat de la Sfinții Părinți și le-a adus mult mai aproape de înțelesurile noastre. O singură frază poate rezuma ceea ce trebuie să facem spre binele nostru în anul închinat de Sfântul Sinod, Părintelui Stăniloae: am cunoscut pe Hristos ca Lumină sau ca sensul pozitiv suprem al lumii și al oamenilor”.

Secțiunea seminarială a stat sub genericul „Viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae”, fiind tratată de 13 elevi seminariști, în timp ce tema „Tradiție și originalitate în teologia Părintelui Dumitru Stăniloae” a fost abordată de 9 studenți și masteranzi teologi gălățeni.

Comentarii Facebook


Știri recente