Concursul Național Părintele Dumitru Stăniloae etapa eparhială, Arad

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, în data de 23 ianuarie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad s-a desfășurat, etapa eparhială pentru Seminariile teologice a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, informează episcopiaaradului.ro.

Comisia de concurs a fost compusă din ÎPS arhiepiscop Timotei, ca președinte, Preot prof. Codin Șimonca- Oprița și Preot prof univ. Dr. Ioan Tulcan, membri.

Cei cincisprezece elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, participanți la concurs au avut de redactat un eseu despre perioada de activitate de la Sibiu a părintelui Dumitru Stăniloae (profesor și rector la „Academia Andreiană”, redactor la „Telegraful Român”).

Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit elevilor seminariști, participanți la concurs, despre importanța organizării acestui eveniment, motivându-i să se apropie de viața și opera părintelui Stăniloae. Acesta a constituit un bun prilej pentru elevii seminariști să înțeleagă importanța slujirii preoțești pe toate palierele sale: intelectual, pastoral-misionar și duhovnicesc.

Câștigătorii fazei eparhiale la secțiunea „Seminarii teologice” sunt următorii elevi: locul I -Mîlcomete Ovidiu-Ionuț (clasa a XII-a), locul II -Cioară Darius-Lucian (clasa a XI-a) și locul III – Muț Ștefan-Ioan (clasa a X-a), iar la etapa mitropolitană se califică elevul situat pe locul I. Această etapă va avea loc în perioada februarie-martie, iar cei mai buni elevi și studenți vor participa la etapa națională, care va avea loc la Patriarhia Română, în preajma sărbătorii „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…