Concursul Național de oratorie „Crezul meu”, în Arhiepiscopia Râmnicului

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în Sala de Conferințe a Complexului Cultural-Religios „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial, începând cu orele 17,00, s-a desfășurat ieri, 6 mai, sub coordonarea Biroului pentru catehizarea tineretului, etapa eparhială a Concursului național de retorică „Crezul meu”.

La această etapă au participat câștigătorii etapei de la nivelul fiecărui protopopiat. Cei 3 elevi de gimnaziu au alcătuit un eseu cu tema „Crezul meu”, expunând modul de înțelegere al mărturisirii de credință pe care și-au însușit-o și cum o mărturisesc la fiecare Sfântă Liturghie.

În deschidere, Corala ‘Canticum’ a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, sub bagheta domnului dirijor prof. Gelu Stratulat, a susținut un scurt recital coral.

După analizarea lucrărilor și a prestației oratorice a tinerilor concurenți, comisia a stabilit clasamentul final al acestei competiții la nivelul Arhiepiscopiei Râmnicului. Câștigătoarea concursului a fost eleva Bunea Cristina, clasa a VIII-a (Parohia Fedeleșoiu), care va participa la etapa finală, la nivelul Patriarhiei Române, în zilele de 20-21 mai. În cadrul manifestării de astăzi, fiecare copil și-a susținut lucrarea în fața unui juriu alcătuit din părinți profesori, la final primind diplome și premii din partea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Lucrările prezentate s-au dovedit a fi pline de imaginație și originalitate, fiind rostite de către elevi cu expresivitate și cursivitate. Evenimentul s-a încheiat cu rostirea Simbolului credinței de către toți cei prezenți, informează arhiram.ro.

Pe lângă concursul de oratorie, în cadrul evenimentului, au mai fost invitați să participe și alți elevi de la școlile din municipiu care au prezentat tema „Crezul meu”, în format electronic, primind și aceștia diplome și premii în funcție de calitatea și mesajul prezentării.

Faza națională a concursului se va desfășura în Catedrala Patriarhală în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în data de 21 mai, iar cei mai buni elevi la nivel de eparhie, participanți la concursul „Crezul meu”, vor primi din partea Părintelui Patriarh Daniel distincția „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente