Concursul Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 26 iulie – 27 octombrie se desfășoară cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”, informează TRINITAS TV.

Manifestarea este organizată de către Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

„Concursul are două secțiuni. Prima secțiune este cea de interpretare unde pot participa corurile mixte ale Catedralelor chiriarhale din cuprinsul Patriarhiei Române. A doua secțiune este cea de compoziție muzicală unde pot participa compozitori de muzică din România. Trebuie să menționăm că această secțiune de compoziție muzicală anul acesta întrucât este dedicat Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești va avea ca temă Crezul Ortodox și prin această secțiune își propune să îmbogățească repertoriul liturgic românesc și să stimuleze creativitatea compozitorilor de muzică bisericească”, a declarat Pr. Cons. Gheorghe Holbea, Coordonatorul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Etapa națională a concursului va avea loc pe 27 octombrie, la Palatul Patriarhiei din București.

„Între 26-30 iulie Sectorul Teologic-educațional a transmis conceptul concursului eparhiilor din țară care la rândul lor au informat școlile de muzică, filarmonicile și celelalte instituții culturale din cuprinsul lor. În perioada 11-15 octombrie va avea loc etapa mitropolitană în care fiecare mitropolie va desemna un cor câștigător care va participa la faza națională a concursului”, a mai precizat Pr. Cons. Gheorghe Holbea.

La nivel național, juriul concursului va fi format din 6 membri, dirijori de notorietate națională, cu experiență de evaluatori în jurii naționale, de la școli de muzică, filarmonici sau alte instituții culturale din cele șase mitropolii participante la concurs. Președintele de onoare al acestui juriu va fi Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente