Concursul național de creație literară „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”

Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează în perioada 11 aprilie – 1 noiembrie 2008, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Concursul național de creație literară „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”.

Obiectivele concursului sunt: aniversarea și evocarea unor momente importante din istoria culturală și religioasă a țării – 500 de ani de la tipărirea, în limba slavonă, a Liturghierului lui Macarie (1508), 360 de ani de la tipărirea Noului Testament de la Bălgrad (1648) și 320 de ani de la tipărirea Bibliei de la București (1688); precum și încurajarea participării copiilor și tinerilor la Sfânta Liturghie; înțelegerea importanței Sfintei Liturghii la nivel personal și comunitar; identificarea și promovarea talentelor literare în domeniul religios.

Concurenții se pot înscrie la una din categoriile: Învățământ religios (pe trei cicluri – primar, gimnazial și liceal), Învățământ teologic preuniversitar și Învățământ teologic superior. Lucrările nesemnate, însoțite de formularul de înscriere la concurs, vor fi expediate pe adresa Sectorului teologic-educațional, Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, 040163, sector 4, București, cu mențiunea: „Pentru Concursul național de creație literară Anul Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”. Termenul limită este 1 octombrie 2008 (data poștei).

Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul unei manifestări culturale dedicate «Anului jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii» și se va desfășura în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ziua de 1 noiembrie 2008, la Palatul Patriarhiei, începând cu ora 10.00, intrarea fiind liberă. Premiile constau în cărți, bani, pelerinaje în țară sau în străinătate.

Informații suplimentare privind organizarea Concursului național de creație literară „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii” pot fi obținute de pe pagina de internet a Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române: http://www.patriarhia.ro/ro/administratia_patriarhala/sectorul_teologic_educational.html.

Insp. George Jambore, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente