Concursul Național de Creație Creștină Copilul în familie în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, joi, 5 mai 2011, s-a desfășurat în Arhiepiscopia Târgoviștei faza eparhială a Concursului Național de Creație Creștină Copilul în familie, organizat în cadrul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, ca parte a Proiectului Hristos împărtășit copiilor, în Sala de Festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur ” din Târgoviște, pe două secțiuni: eseu și desen.

Participanții ajunși la această fază au demonstrat, atât claritate de limbaj, originalitate de exprimare și expunere a credinței, pentru prima secțiune, cât și expresivitate și rigurozitate artistică, pentru cea de a doua secțiune, iar toți, atașament față de Biserica Ortodoxă.

După cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, la finalul manifestării, au fost acordate premii, pentru Secțiunea Eseu, astfel: Premiul I, elevei Ciobanu Mariana Georgiana, din clasa a VI-a, de la Școala Colacu, Protoieria Titu; Premiul al II – lea, elevului Pleșa Rafael, din clasa a VII-a, de la Școala „Diaconu Coresi” din Fieni, Protoieria Pucioasa; iar Premiul al III-lea, elevului Grigore Andrei Cristian, din clasa a V-a, de la Școala din Băleni, Protoieria Târgoviște Sud.

Pentru Secțiunea Desen, premiile au fost acordate următorilor participanți: Premiul I, elevului Ion Gabriel Alexandru, din clasa a IX-a, de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Protoieria Târgoviște Sud, Premiul al II – lea, elevului Pleșa Rafael, din clasa a VII-a, de la Școala „Diaconu Coresi” din Fieni, Protoieria Pucioasa, iar Premiul al III-lea, elevei Stănescu Elena Manuela, din clasa a VIII-a, de la Școala Gura Foii, Protoieria Găești.

Câștigătorii premiului I, de la fiecare din cele două secțiuni, vor participa la faza națională a concursului, care va avea loc în ziua de 20 mai 2011, la Patriarhia Română, iar premierea participanților se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, în ziua de 21 mai a.c.

Comentarii Facebook


Știri recente