Concursul național de creație Copilul în familie la Iași

La Casa de oaspeți „Sfântul Nicolae” din Iași a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc ieri, 9 mai, etapa eparhială a Concursului național de creație ‘Copilul în familie’. Au fost reprezentanți din toate cele 12 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor. Copiii au prezentat lucrările la secțiunea Literară și la secțiunea Artistică.

„Pentru juriu a fost o adevărată provocare să-l aleagă pe cel mai bun pentru că fiecare dintre ei a făcut referire la învățătura Bisericii, la doctrina despre Sfintele Taine, despre Sfântul Botez, impresionând publicul prin expunerea experiențelor personale referitoare la Botez. La secțiunea Artistică am avut desene, creații în creion, icoane pe sticlă și icoane pe pânză. Fiecare membru și-a susținut creația în fața juriului, căutând pe cât posibil să fie convingător”, a declarat părintele Sebastian Teacu, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului de Misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Dacă anul trecut, concursul dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox a avut doar o secțiune Literară, anul acesta s-a adăugat Creația artistică. Astfel, copiii au avut posibilitatea să-și exprime credința și să arate darurile pe care le-au primit de la Dumnezeu. La secțiunea Literară, pentru faza națională, a fost desemnată Mihaela Bălău din Protopopiatul Pașcani, iar la secțiunea Artistică pe locul I s-a clasat Mariana Alexandra Scriba, din Protopopiatul Darabani.

Comentarii Facebook


Știri recente