Concursul Național de Creație Copilul în familie în Protopopiatul Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 3-6 mai 2011, în Eparhia Oradiei se desfășoară etapele pe protopopiate ale Concursului Național de Creație intitulat „Copilul în Familie”, informează părintele Silviu Dobai.

Marți, 3 mai, în sala festivă a Protopopiatului Oradea, a avut loc etapa pe protopopiat a acestui concurs inițiat de Patriarhia Română.

Concursul cuprinde două secțiuni: o secțiune de „Creație literară” ce constă în alcătuirea unui eseu de maxim o pagină prin care copilul să omagieze Taina Sfântului Botez sau Taina Cununiei, să exprime modul în care se reflectă în viața lui cadrul familiei. Cea de a doua secțiune, intitulată „Creație artistică” constă în realizarea unui desen, a unei picturi sau a unei lucrări practice prin care să exprime propria viziune asupra botezului sau a familiei creștine. Concursul este adresat copiilor care participă la proiectul „Alege Școala” sau „Hristos împărtășit copiilor”.

La competiția din Protopopiatul Oradea au participat un număr de 48 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, clasele I-VIII. Ei au venit împreună cu preoții de la parohiile din care fac parte, dar și cu profesorii de religie și cu părinții.

Operele tinerilor au fost jurizate de o comisie formată din: PC Prot. Prof. Radu Rus, vicar eparhial, PC Prot. Dorel Octavian Rusu – protopopul Oradiei, PC Pr. Prof. Florin Negruțiu – inspector școlar de Religie și PC Pr. Floricel Daina, consilier eparhial pentru cateheză.

La secțiunea „Creație literară” elevii premiați au fost: locul I – Teodora Groza, parohia Lugașu de Jos, locul II – Diana Herbil, parohia Oradea-Zorilor, iar locul III – Maria Sfârlea, parohia Nojorid II. Cei care s-au evidențiat la secțiunea „Creație artistică” sunt: locul I – Mihaela Purda, parohia Livada, locul II – Anamaria Pantiș, parohia Oradea-Velența II, și locul III – Teodora Groza, parohia Lugașu de Jos.

PC Prot. Prof. Radu Rus, vicar-eparhial, a transmis mesajul de binecuvântare al Chiriarhului Oradiei pentru toți participanții la concurs: „Am încheiat săptămâna luminată, dar încă ne găsim în lumina harului și a bucuriei pascale. Pentru că suntem în anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, sau anul familiei creștine, acest concurs valorifică și pune în lumină valorile familiei, mai ales că trăim într-o societate în care acestea sunt așezate într-un con de umbră”.

Câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome, icoane reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos și pe Maica Domnului, cu cărți de rugăciune, cărți cu conținut catehetic dar și un exemplar din Scrisoarea Pastorală a Preasfințitului Sofronie al Oradiei la praznicul Învierii Domnului din acest an. Munca a fost răsplătită și celorlalți copii, astfel încât nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală, ei primind diplome de participare și o carte de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente