Concursul național de creație Copilul în familie în Protopopiatul Marghita, Eparhia Oradiei

La sediul Protopopiatului Marghita, din Episcopia Oradiei, a avut loc joi, 5 mai, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, etapa pe protopopiat a Concursului național de creație Copilul în familie, la care au participat 38 de elevi. Copiii au venit însoțiți de preoți, de profesorii de religie și de părinți.

După cum ne informează episcopiaoradiei.ro, comisia de jurizare a fost formată din pr. Floricel Daina, consilier eparhial pentru cateheză, pr. Ioan Șugar, protopopul Marghitei, pr. Petru Gut, secretar protopopesc, și pr. prof. Ioan-Bogdan Pop.

La secțiunea Creație literară, elevii premiați au fost: locul I – Butean Rareș (clasa a IV-a), Parohia Marghita II, locul II – Fritea Simina (clasa a VIII-a), Parohia Popești, locul III – Lupșan Florin Marius (clasa a VIII-a), Parohia Ciulești.

Cei care s-au evidențiat la secțiunea Creație artistică sunt: locul I – Bacter Florica (clasa a VI-a), Parohia Dernișoara, locul II – Marta Ioana (clasa a VIII-a), Parohia Sârbi, locul III – Jurca Adelina (clasa a VIII-a), Parohia Tria.

Pr. Floricel Daina, consilier eparhial pentru cateheză, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie pentru toți cei implicați în concurs, evidențiind faptul că 2011 este Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. La final, pr. Ioan Șugar, protopopul Marghitei, a adresat cuvinte de încurajare tuturor participanților la concurs. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, cu icoane, cărți de rugăciune etc.

Comentarii Facebook


Știri recente