Concursul Național de Creație Copilul în familie în Episcopia Giurgiului

În perioada 3 – 6 aprilie, în contextul proclamării anului 2011 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al Botezului și al Sfintei Cununii, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, în Episcopia Giurgiului s-a desfășurat etapa pe protoierii a Concursului Național de Creație Copilul în familie.

Concursul a cuprins două secțiuni: o secțiune literară, care a constat în alcătuirea unui eseu de maxim o pagină intitulat Botezul meu, prin care copiii au omagiat Taina Sfântului Botez, exprimând modul în care se reflectă în viața lor propriul botez și angajamentul de creștini în cadrul familiei, și o a doua secțiune artistică, ce a constat în alcătuirea unei picturi. Participanții la acest concurs au fost copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, din cele 4 protopopiate ale eparhiei, care frecventează lecțiile și activitățile catehetice organizate la nivelul fiecărei parohii, implicate atât în proiectul catehetic național „Hristos împărtășit copiilor’ cât și în cadrul programului „Alege Școala’.

După cum ne informează episcopiagiurgiului.ro,câștigătorii desemnați la nivelul fiecărui protopopiat vor paticipa în perioada 3 – 9 mai 2011, la etapa pe eparhie a concursului, care va fi organizată de către Biroul de catehizare al Episcopiei Giurgiului, la centrul pentru copii și tineret Sf. Ioan Valahul’ din incinta centrului eparhial. Cu acest prilej, va fi organizată și o expoziție cu lucrările premiate la nivelul protopopiatelor.

Comentarii Facebook


Știri recente