Concursul național de Creație Copilul în familie, în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, în Eparhia Sloboziei și Călărașilor, se desfășoară în perioada 21 martie – 15 mai Concursului Național de Creație Copilul în familie, organizat de Patriarhia Română/ Sectorul cultural – educațional.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni, una literară și una artistică. Pentru secțiunea literară se va alcătui un eseu de maximum 1 pagină, o poezie sau altă lucrare literară cu tema Copilul în familie și având ca subiect principal Botezul meu (pornind de la modul în care se reflectă în viața copilului evenimentul major al Botezului propriu), lucrare care va fi rostită/citită în perioada finală a etapei într-un cadru festiv și apoi evaluată după următoarele criterii:

• Conținut (limbaj teologic, conexiune cu Învățătura de credință, elemente de doctrină) – 30 pct.

• Claritate – 20 pct.

• Imaginație și originalitate – 30 pct.

• Cursivitate și expresivitate în rostire – 20 pct.

Pentru secțiunea artistică se va alcătui o lucrare artistică (desen sau pictură) reprezentând tema Copilul în familie și având ca subiect principal Botezul meu care va purta marca originalității autorului. Poate fi reprezentată scena Botezului Domnului sau alte creații legate de botez. Lucrările vor fi prezentate în cadrul unei expoziții festive odată cu evaluarea secțiunii literare. Criteriile de evaluare sunt:

• Calitatea tehnică a execuției desenului – 20 pct.

• Conținut teologic – 30 pct.

• Armonia cromatică – 10 pct.

• Complexitatea compoziției realizate – 10 pct.

• Gradul de creativitate – 30 pct.

La nivelul Patriarhiei se vor transmite lucrările până la data de 15 mai 2011 împreună cu înregistrările de la evenimentul eparhial pentru cei care vor fi desemnați câștigători pe eparhie, după cum ne informează sf-esc.ro. Toți câștigătorii din cele 29 de eparhii (câte unul pe fiecare secțiune), împreună cu preotul care i-a îndrumat (total 116), vor fi invitați la București în perioada 20 – 21 mai 2011 la Hramul Catedralei Patriarhale, unde vor rosti Crezul la Sfânta Liturghie. În această perioadă va fi organizată o expoziție cu lucrările premiate la nivelul eparhiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente