Concursul național ‘Crezul meu’ în Eparhia Argeșului și Muscelului

În contextul aniversării în 2010 a 1.685 de ani de la primul Sinod Ecumenic, cel de la Niceea (325), și a 125 de ani de la recunoașterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885), la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat – în ședința de lucru din 18-19 iunie 2009 – ca 2010 să fie declarat ‘Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești’.

Cu prilejul acestor manifestări, miercuri 5 mai 2010, la Centrul Eparhial de la Curtea de Argeș a avut loc faza eparhială a concursului de retorică ‘Crezul meu’, informează eparhiaargesului.ro. Concursul s-a desfășurat cu înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și sub atenta îndrumare a pr. dr. Anton Dicu, Inspector Eparhial în cadrul Sectorului Teologic – Educațional. Concursul s-a desfășurat în paraclisul Centrului Eparhial, încheindu-se cu un moment deosebit oferit de corul Seminarului Teologic ‘Neagoe Vodă Basarab’ din Curtea de Argeș, dirijat de pr. prof. Nicolae Popescu.

La această etapă au participat copii cu vârstele cuprinse între 11 și 14 ani, câștigători ai etapei de la nivelul fiecărui protopopiat. Cei 7 elevi de gimnaziu au alcătuit un eseu cu tema ‘Crezul meu’, expunând modul de înțelegere al Simbolului de Credință pe care îl mărturisesc la fiecare Sfântă Liturghie. Criteriile de evaluare au vizat în special conținutul (limbaj teologic, conexiune cu mărturisirea de credință/Crezul, elemente de doctrină) dar și claritatea, imaginația, originalitatea, cursivitatea și expresivitatea în rostire.

Ocupanții primelor trei locuri au fost:

Locul 1: Ana Velicaru, Parohia ‘Sfânta Treime’, Protoieria Pitești, pr. coord. Horia Dumitrescu

Locul 2: Costin Cristian Duiculeasa, Parohia ‘Sfântul Gheorghe’, Protoieria Curtea de Argeș, pr. coord. Anton Dicu

Locul 3: Irina Gabriela Bădiloiu, Parohia Zgripcești, Protoieria Topoloveni, pr. coord. Viorel Dinu.

Atât câștigătorii, cât și ceilalți participanți au primit diplome și generoase premii din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și s-au bucurat de cuvintele părintești, pline de dragoste și înțelepciune ale Înaltpreasfinției Sale.

Câștigătoarea premiului I, Ana Velicaru, va reprezenta Argeșul la data de 21 mai 2010 la faza națională a acestui concurs ce va avea loc în Catedrala Patriarhală în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente