Concursul Național Catehetic Sf. Euharistie – lumina vieții creștine în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, faza eparhială a Concursului Național Catehetic „ Sf. Euharistie – lumina vieții creștine „, organizat în Sala de Festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La această etapă au participat preotul coordonator al proiectului și un tânăr din fiecare grupă de cateheză a celor 15 parohii, din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre, câștigătoare ale locurilor I, II și III, de la faza pe protoierii. Concursul a constat în prezentarea de către fiecare parohie participantă a principalelor activități desfășurate în cadrul proiectului. Acesta a presupus însușirea învățăturii de credință creștină cu privire la Taina Sfintei Mărturisiri și la Taina Sfintei Euharistii și popularizarea ei în rândul copiilor, dar și cunoașterea și promovarea lucrării filantropice a Bisericii. La finalul manifestării, din partea Înaltpreasfinției Sale, P.C. Pr. Vicar Ioan STAN a acordat premii tuturor elevilor participanți. Căștigătorii fazei eparhiale a acestui concurs sunt:

– Parohia Înălțarea Domnului din Târgoviște, reprezentată de P.C. Pr. Mileșan Lucian și tânăra Ioana STANCU.

– Parohia Comișani, reprezentată de P.C. Pr. Emil PEȘETZ și tânăra Carla Maria DUȚĂ.

– Parohia Pucioasa II, reprezentată de P.C. Pr. Silviu NEAGA și tânărul Iulian TOMULEASA.

Câștigătoarea premiului I, Parohia Înălțarea Domnului din Târgoviște, reprezentată de P.C. Pr. Mileșan Lucian și tânăra Ioana STANCU, va participa, la Patriarhia Română, la premierea câștigătorilor de la faza națională, ce va avea loc cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, în ziua de 21 mai a.c.

Comentarii Facebook


Știri recente