Concursul național Bucuria de a fi creștin în Protopopiatul Zalău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu și sub coordonarea Părintelui Silviu Boha, Inspector pentru catehizare parohială, miercuri 24 aprilie 2013, s-a finalizat etapa pe Protopopiatul Zalău a Concursului național „Bucuria de a fi creștin”, a precizat Pr. Silviu Boha.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de țară și de Biserica Ortodoxă Română și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale, în contextul unei lumi seculare și secularizante și a diluării semnificative a identităților de orice fel într-un proces de globalizare alert și derutant.

Spectacolul-concurs a constat într-un program ce a cuprins cele trei secțiuni: interpretarea unui cântec popular sau religios din perioada pascală, recitarea unor poezii religioase și interpretarea unui text/unei scene populare sau cu caracter religios. Au participat copii din protopopiatul Zalău cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani.

Comisia de jurizare a fost formată din: Părintele Protopop al Zalăului Lucaciu Ștefan, Părintele Porcar Cosmin – coordonator al Circumscripției catehetice Șimleu Silvaniei, Părintele Popiț Claudiu- coordonator al circumscripției catehetice Nușfalău și Doamna profesoară Lucaciu Ozana.

S-au acordat următoarele premii:

A) Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular

Locul I: Bălănean Alexandra și Chiș Ionuț Parohia „Sfânta Vineri Zalău”și Iacob Alexandra Parohia Hereclean

Locul II: Grupul vocal compus din: Raluca Antal, Raluca Goron și Nicorici Iulia Parohia „Sfânta Vineri” Zalău și Diana Știrb Parohia „Sfânta Vineri” Zalău

Locul III: Grupul Vocal format din: Margin Suana, Pojar Iulia și Cighi Andreea din Parohia Bocșa; Forna Răzvan Parohia Hida și Onați Andreea Parohia Chichișa

B) Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic/religios

Locul I: Tarba Iulia, Parohia „Sfânta Vineri” Zalău

Locul II: Almaș Florin, Parohia Chichișa

Locul III: Prodan Amalia, Parohia „Sfânta Vineri” Zalău și Racolța Daria Parohia Sălăjeni

C) Interpretarea unui text literar în proză

Locul I: Piesa de teatru „Hristos a înviat” de la Parohia „Sfânta Vineri” Zalău

Locul II: Ardelean Amalia Parohia „Sfântul Ștefan” Zalău

Locul III: Bocuț Mihaela Parohia Cehu Silvaniei

Câștigătorii premiilor I, II și III la cele trei secțiuni s-au calificat la faza pe episcopie.

Comentarii Facebook


Știri recente