Concursul Național Bucuria de a fi creștin în Arhiepiscopia Târgoviștei

Sâmbătă, 11 mai 2013, cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, faza eparhială a Concursului Național „Bucuria de a fi creștin”, organizat în Sala de Festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, pe cele trei secțiuni ale proiectului: „Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular”, „Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios” și”Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La această etapă au participat 30 de elevi din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre, câștigători ai locurilor I, II și III, pe fiecare secțiune, de la faza pe protoierii. Concursul a evidențiat creativitatea, sensibilitatea artistică, dar și atașamentul elevilor participanți față de credința Bisericii noastre strămoșești.

La final, au fost acordate premii elevilor câștigători, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, pentru toate cele trei secțiuni. Câștigătorii premiului I de la fiecare secțiune vor participa la faza națională a concursului, ce va avea loc în ziua de 20 mai 2013, la Patriarhia Română.

Aceștia sunt:

– Preda Ioana de la Parohia Cornești la Sectiunea Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular , având ca îndrumător Pr. Negulescu Ionut.

– Vedeanu Stefania și Mihaila Marius, de la Parohia Adânca, la Secțiunea intitulată Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios, având ca îndrumător pe Pr. Mihailă Marian.

– Ciobanu Marina de la Parohia Colacula Sectiunea Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză, având ca îndrumător pe Pr. Ciobanu Ioan.

Premierea câștigătorilor de la faza națională se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, în ziua de 21 mai a.c.

Comentarii Facebook


Știri recente