Concursul Lumină din Lumină la Bacău

Peste 100 de liceeni din județul Bacău au participat astăzi, 19 februarie, la Concursul de eseuri și creație literar-religioasă Lumină din Lumină. Concursul a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, din Bacău. Manifestarea a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la care au lat parte tinerii participanți, după cum ne informează TRINITAS TV.

În deschiderea acestui eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediție, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a precizat printre altele frumusețea și rolul fiecărui tânăr care are poarta cu sine lumina lui Hristos.

„Cat de important este sa participam la viața spirituala si sa ne ocupam de sănătatea spirituala a oamenilor. De vreme ce voi ați descoperit Lumina, sa fiți purtători de lumina și sa vorbiți de Hristos atât cat va permite conștiința și cat trebuie. Este nevoie, intr-o lume secularizata care se individualizează să vorbim și sa-l punem în centru pe Hristos, Care este Lumina”, a spus, printre altele, PS Episcop Ioachim.

Concurenții au prezentat câte un eseu la mai multe secțiuni. Secțiunea I: „Taina Sfântului Botez și rolul ei în viața Bisericii și a credincioșilor”; Secțiunea II: „Taina Sfintei Cununii și rolul ei în viața Bisericii și a credincioșilor”; Secțiunea III: „Dumnezeu este Lumină”. De la orele 14.00 a avut loc ceremonia de premiere a celor mai talentați elevi care au participat la concurs.Tinerii au fost premiați cu diplome, cărți și icoane, oferite in dar, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Bacăuanul, din partea Centrului Eparhial de la Roman.

La evenimentul de la Colegiul Gh. Vranceanu au mai participat pr. Isidor Dasca, decanul romano-catolic de Bacau, prof. univ. dr. Ioan Dănilă, de la Universitatea „Vasile Alecsandri”, reprezentanți ai autorităților locale, inspectori școlari, preoți și elevi, după cum ne informează Constantin Ciofu.

Comentarii Facebook


Știri recente