Concursul literar-religios Bucuria sărbătorii Bunei Vestiri

La Parohia ‘Nașterea Domnului’ din Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni, se desfășoară în perioada 19 februarie – 19 martie concursul literar-religios ‘Bucuria sărbătorii Bunei Vestiri’, în cadrul proiectului ‘Copiii – mâinile lui Hristos’. Tema concursului este ‘Vindecarea sufletească și trupească prin Sfânta Taină a Maslului. Copiii și faptele de milostenie’, informează Ziarul Lumina.

Concursul a fost anunțat pe 19 februarie în biserică, urmând ca în perioada 19 februarie – 9 martie să se desfășoare etapa de înscriere a participanților și pregătirea subiectelor după modelul primit la înscriere, în funcție de vârstă și programa școlară. Pe 10 martie, participanții se vor prezenta la Biserica ‘Nașterea Domnului’ și vor redacta lucrarea conform tematicii anunțate. Pe 18 martie va avea loc premierea participanților, în Biserica ‘Nașterea Domnului’.

Îmbinând partea religioasă cu cea de creație literară, fiecare participant va putea dovedi cât de temeinice sunt cunoștințele teoretice referitoare la Sfânta Taină a Maslului și la faptele de milostivire trupească și sufletească. Scopul concursului este acela de a-i face pe copii să înțeleagă legătura strânsă dintre credință și fapte, dintre vindecarea sufletească și trupească și Tainele Bisericii.

Eseurile vor scoate în evidență valorile religios-morale pe care copiii vor încerca să le transpună în viața lor de zi cu zi, prin fapte de milostenie pentru semenii care au nevoie de alinare și mângâiere. Slujind aproapelui, copiii învață să slujească lui Dumnezeu și, vindecând rănile trupești și sufletești ale altora, mâinile care alină suferința devin Mâinile lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente