Concursul Lăudați pe Domnul!

Corala preoțească a Protoieriei II Capitală este câștigătoarea fazei pe Arhiepiscopia Bucureștilor a Concursului național „Lăudați pe Domnul!” Aceasta va reprezenta Eparhia la etapa mitropolitană a competiției, care va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

‘Suntem bucuroși că am câștigat acest concurs la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar acest fapt ne obligă să mergem și să ne prezentăm cel puțin la fel de bine și la următoarele faze și poate cu ajutorul lui Dumnezeu să ajungem și în faza finală și să cântăm împreună cu corurile din alte mitropolii din țară’, a declarat pentru TRINITAS TV, Părintele Alexandru Dumitrescu, Dirijor al Coralei Protoieriei II Capitală.

La această etapă au participat trei formații corale aparținând Protopopiatelor II Capitală, III Capitală și Ploiești. Competiția s-a desfășurat la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, Paraclis patriarhal, din București.

„În urma tragerii la sorți s-a stabilit ordinea intrării în concurs. Comisia de jurizare este alcătuită din Maestru Dr. Alexandru Oracu, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Preot Profesor Vasile Grăjdean, profesor la catedra de muzică a Facultății de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna din Sibiu și din doamna profesor Lăcrămioara Pauliuc, dirijor și profesor la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București”, a spus Diac. Adrian Oancea –

Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Patriarhiei Române.

Cea de-a V-a ediție a Concursului „Lăudați pe Domnul!” se va încheia cu etapa națională, care, la fel ca în anii precedenți, va avea loc în Capitală, pe 27 octombrie, în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente