Concursul „Lăudați pe Domnul!”, la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, duminică, 6 octombrie 2013, ora 17,00, la Catedrala mitropolitană din Timișoara s-a desfășurat etapa mitropolitană a Concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”, ajuns la ce-a de-a VI-a ediție.

Ediția din acest an a concursului a întrunit în orașul de pe Bega formații corale parohiale din cele trei eparhii ale Banatului, corul „Doina Banatului” al parohiei Timișoara Iosefin, corul „Gheorghe Dobreanu” al bisericii catedrale-istorice „Sf. Gheorghe” din Caransebeș și corul parohiei Curtici din Arhiepiscopia Aradului.

Juriul a fost format din profesori de specialitate de la centre universitare importante din țară, precum Sibiu, Brașov și Oradea. În urma deliberării, căștigătorul din acest an al Concursului ” Lăudați pe Domnul” la nivelul Mitropoliei Banatului a fost desemnat corul”Doina Banatului” al Parohiei Timișoara-Iosefin, condus de prof. Nicolae Șincari, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Din partea Centrului eparhial din Timișoara, au fost prezenți la eveniment pr. Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural.

Etapa națională a concursului se va desfășura în data de 27 octombrie, la Palatul Patriarhiei, și va întruni cele mai reprezentative formații corale bisericești din cuprinsul Patriarhiei Române.

Concursul Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!”este organizat de Patriarhia Română și se află la ediția a VI-a. Ediția din acest an se adresează corurilor parohiale mixte, la secțiunea interpretare și compozitorilor de muzică bisericească la secțiunea compoziție muzicală. Competiția își propune: să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu și la cultivarea comuniunii frățești; să susțină interpretarea autentică a muzicii bisericești; să identifice și să promoveze formațiile de muzică bisericească valoroase; să faciliteze accesul publicului larg la acest gen de muzică; să îmbogățească repertoriul liturgic românesc, stimulând creativitatea compozitorilor de muzică bisericească din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente