Concursul Lăudați pe Domnul, la Sibiu

La Catedrala mitropolitană din Sibiu a avut loc pe 10 octombrie, etapa mitropolitană a Concursului Național Coral „Lăudați pe Domnul”, după cum informează mitropolia-ardealului.ro. La această fază a concursului au participat corurile preoțești din trei protopopiate, câștigătoare ale primei etape a concursului. Au participat corul Protopopiatului Alba, al Protopopiatului Oradea și al Protopopiatului Deva. Fiecare cor a interpretat trei piese, la alegere, timpul acordat fiecăruia fiind de 15 minute. La eveniment au participat Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, vicarul administrativ, Pr. Ilarie Benchea si consilierul cultural din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa, preoți, studenți și credincioși.

Juriul a fost format din pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian, pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, ambii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și prof. Florin Soare, dirijorul corului de cameră „Caedonia” din oraș.

Înainte de începerea concursului, IPS Mitropolit Laurențiu le-a urat bun-venit preoților din protopopiatele amintite și le-a dorit să aibă o prestație cât mai bună în acest concurs.

Corul din Alba va merge în finală

Corul câștigător al acestei etape din concursul amintit al fost cel al Protopopiatului Alba, condus de arhid. prof. Nicolae Topârcean, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia. Corul va participa la etapa finală a concursului, la nivel național, gazdă fiind Patriarhia Română, pe 27 octombrie. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de corul din Oradea, respectiv de cel din Deva.

Toți preoții au primit din partea IPS Mitropolit Laurențiu o carte cu slujba Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei și cu argumentele pentru canonizare.

Ierarhul i-a felicitat pe toți participanții la concurs și i-a îndemnat să se perfecționeze în arta muzicală. IPS Laurențiu și-a exprimat bucuria de a găzdui la centrul mitropolitan un astfel de concurs, iar participanții să fie din eparhiile revenite recent în Mitropolia Ardealului.

„Piesele au fost alese și interpretate de oameni care exersează muzica bisericească, de teologi care știu să pătrundă în tainicul vibrației mistice. Muzica nu este doar o artă care ne înfrumusețează cultul, ci pătrunde înlăuntrul sufletelor noastre, aducând mesajul dumnezeiesc înfrumusețat și pregătit pentru a fi transpus în viață”, a subliniat IPS Mitropolit Lauențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente