Concursul Lăudați pe Domnul în municipiul Focșani

În sala de festivități a Colegiului „Unirea” din municipiul Focșani s-a desfășurat, în Sâmbăta din Săptămâna Luminată, a treia ediție a concursului de muzică psaltică intitulat „Lăudați pe Domnul”, adresat tinerilor din județul Vrancea. La această manifestare a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Într-o vreme când desacralizarea își face loc din ce în ce mai mult și în țara noastră, ca și pretutindeni, iată frățiile voastre vă străduiți să sfințiți gândurile și viața copiilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

Concursul dorește să promoveze în rândul tinerei generații frumusețea cântării bisericești, ca parte integrantă a valorilor culturale românești.

Juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate și din preoți din parohii focșănene. Cei clasați pe podium sunt premiați de către Centrul Eparhial, precum și de către Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Vrancea.

Cu această ocazie, gazdele concursului i-au acordat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie o medalie aniversară care marchează împlinirea a 145 de ani de la întemeierea Colegiului Național „Unirea”.

La rândul său, Chiriarhul locului a dăruit instituției de învățământ o icoană care să ocrotească munca dascălilor și a elevilor din acest colegiu focșănean.

Comentarii Facebook


Știri recente