Concursul interjudețean „Nașterea Domnului – renașterea bucuriei”

La Iași s-a încheiat, în urmă cu două zile, concursul interjudețean ‘Nașterea Domnului – renașterea bucuriei’. Jurizarea celor 2.400 de lucrări, trimise de elevii din toată țara, a fost realizată de o comisie formată din profesori, metodiști, învățători și educatori.

La Școala ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’ din Iași s-a încheiat joi, 26 ianuarie, prima ediție a concursului interjudețean cu participare națională ‘Nașterea Domnului – renașterea bucuriei’, derulat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Concursul a debutat la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut și a fost organizat în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Școala Generală Liteni din județul Iași și Școala Generală ‘Carmen Sylva’ din Iași, având sprijinul conducerii Școlii ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’. ‘Am avut bucuria de a primi din țară lucrări coordonate de 250 de cadre didactice. Am primit 2.400 de lucrări ale elevilor’, a declarat prof. de religie Adriana Năstase, coordonatorul concursului. Jurizarea exponatelor a fost realizată, în urmă cu două zile, de prof. Gheorghe Gheorghiță Vornicu, inspector pe disciplina educație plastică în cadrul ISJ Iași, prof. Traian Florentin Ciobotaru, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului de Management al ISJ Iași, Liliana Avărvarei de la Casa Corpului Didactic Iași și de Emanuela Vlase de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași. Din juriu au mai făcut parte metodiști, învățători, educatori, pentru fiecare categorie de vârstă participantă la concurs, informează Ziarul Lumina.

Competiție pentru elevii de toate vârstele

Cele șase secțiuni ale competiției au fost următoarele: creație plastică clasică, creație tehnologică/abilități practice, felicitări, creație tehnico-informatică, fotografie și creație literară. Tematica a fost legată de tradițiile și obiceiurile sărbătorii Nașterii Domnului (colindători, urători, bucuria venirii lui Moș Crăciun, peisaje de iarnă, scena Nașterii Domnului). Participanții la concurs au fost grupați astfel: preșcolari, învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal. ‘A fost o mare bucurie pentru noi să avem atât de mulți participanți. Înalt Preasfințitul Teofan și protos. Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, ne-au încurajat de fiecare dată când am organizat o astfel de activitate. Lucrările sunt de foarte bună calitate. La fiecare din aceste categorii am avut membri în juriu cadre didactice specializate. Proiectul inițiat este un mod de a-L mărturisi pe Hristos. Am considerat, atât noi, profesorii, cât și elevii participanți la concurs, că putem să-L mărturisim pe Hristos lucrând. Aceste lucrări au fost admirate și apreciate de cei care le-au văzut’, a remarcat prof. Adriana Năstase. Concursul ‘Nașterea Domnului – renașterea bucuriei’ face parte din calendarul activităților educative al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Conform regulamentului Inspectoratului Școlar Județean Iași, 25% dintre participanți vor fi premiați.

Comentarii Facebook


Știri recente