Concursul interjudețean de toacă „Cântecul care te cheamă la Rugăciune”, Măldărești – 2009

Miercuri, 9 septembrie 2009, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, din comuna Măldărești, județul Vâlcea, s-a desfășurat, ediția a VI-a a Concursului Interjudețean de Toacă, intitulat „Cântecul care te cheamă la Rugăciune”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Râmnicului.

Programul zilei a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți conduși de pr. paroh Popescu Ioan, organizatorul și moderatorul evenimentului, după care a urmat desfășurarea probelor Concursului. S-au prezentat grupuri de băieți și fete cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, din județele Vâlcea, Olt și Sibiu, îmbrăcați în costume populare specifice zonei de care aparțin.

Juriul a fost alcătuit din preoți și laici, fiind prezidat de către pr. prof. dr. Vasile Grăjdean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. În acordarea premiiilor juriul a ținut cont de: ținută, prezentare prin interviu, claritatea ritmică a isonului, direcția de deplasare a ciocanelor. Toți concurenții au primit diplome și daruri – dulciuri și rechizite școlare. Evenimentul s-a încheiat cu o excursie la Muzeul „Culele” Măldărești și Mânăstirea Hurezi.

Comentarii Facebook


Știri recente