Concursul Icoana micului creștin în Mitropolia Clujului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, Mănăstirea Râșca Transilvană a găzduit miercuri, 1 iunie, Concursul „Icoana micului creștin”, aflat la cea de-a treia ediție, informează radiorenasterea.ro. Prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului, manifestarea s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj și ai altor instituții județene, directori de școli, cadre didactice, preoți din Protopopiatul Huedin și din Arhiepiscopia Clujului, primari, politicieni, părinți, credincioși.

Mitropolitul Andrei a binecuvântat această acțiune printr-un Te Deum, oficiat dimineață, de la ora 10.00, a fost de față la desfășurarea integrală a concursului și – în cuvântul său – a subliniat importanța formării religioase a copiilor și tinerilor în care un rol important îl au profesorii de Religie în Școală, instituție în care ei îndeplinesc o adevărată misiune.

În desfășurarea manifestării au fost implicați peste 100 de elevi ai claselor I-XII din peste 35 de școli din cinci județe din Mitropolia Clujului. Activitățile și abilitățile elevilor au fost evaluate de către specialiști, în cadrul a trei secțiuni: expoziție de icoană pe sticlă, recitare de poezie religioasă sau interpretarea unei pricesne și prezentarea portului popular. Toți participanții au fost îmbrăcați în port tradițional.

Au fost acordate premii, premii speciale și mențiuni pe fiecare secțiune de concurs. La finalul întâlnirii, desfășurată în biserica mănăstirii, participanții au cântat Imnul Învierii, iar Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a oferit fiecărui elev câte o Carte de rugăciuni pentru tineri.

Responsabilitatea organizării concursului a revenit Școlii cu clasele I-VIII „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, prin grija deosebită a prof. Mihaela Mocean, Școlii „Traian Vuia” din Oradea și Mănăstirii Râșca Transilvană, prin implicarea părintelui protosinghel Casian Ioana, starețul așezământului. A fost lansată deja invitația pentru participarea la cea de-a patra ediție a manifestării, care se îmbogățește de la un an la altul și care dovedește că activitățile de acest gen reprezintă una dintre împlinirile învățământului religios în Școală.

Comentarii Facebook


Știri recente