Concursul ‘Icoana din sufletul copilului’ a ajuns la cea de-a XIII-a editie

La Palatul National al Copiilor din Capitala va avea loc astazi, cu incepere de la ora 14.30 vernisajul expozitiei ‘Icoana din sufletul copilului’ – etapa locala, pe municipiul Bucuresti. Evenimentul se desfasoara in cadrul Olimpiadei Nationale de Arte Vizuale, de Arhitectura si Istoria Artelor, manifestare organizata de Patriarhia Romana in colaborare cu Ministerul Educatiei si cercetarii.

Vernisajul expozitiei va fi urmat de festivitatea de premiere a cistigatorilor, moment ce se va derula cu sprijinul Asociatiei Urmasii Sfintilor Brincoveni.

Urmatoarea etapa a a Concursului se va desfasura la Sibiu in luna august 2005 si iar etapa finala va avea loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti la 28 noiembrie in acest an. Despre acest din urma eveniment ne vorbeste parintele Simion Bondar, consilier pe probleme de Patrimoniu si Pictura Bisericeasca din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor:

‘Editia a 13-a se va organiza sub patronajul PF Parinte Patriarh Teoctist, la Palatul Patriarhiei, si va cuprinde toate lucrarile premiate la Iasi si la Sibiu, precum si lucrari primite din comunitatile romanesti de peste hotare si de la premianti ai editiilor trecute ale concursului, acum absolventi. E un eveniment (care se desfasoara) totdeauna in preajma sarbatorii Sfantului Apostol Andrei si are loc la Palatul Patriarhal, cu o participare de exceptie, cu invitati de peste hotare si lucrari bine asezate. Aceste lucrari sunt expuse o perioada de timp, copiii sunt bucurosi, apoi sunt selectati, primesc si daruri din partea PF teoctist, din partea ministrului Educatiei si Cercetarii, a Inspectoratului Scolar s.a.m.d.’.

Comentarii Facebook


Știri recente