Concursul dedicat părintelui Stăniloae în Eparhia Oradiei

În Episcopia Oradiei s-a desfășurat luni, 21 ianuarie, etapa eparhială a concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, organizat la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, informează „Ziarul Lumina”.

S-au înscris patru elevi din clasa a XII-a și doi elevi din clasa a XI-a, aceștia având de redactat un eseu cu tema „Viața și activitatea Părintelui Dumitru Stăniloae – perioada de la Sibiu”. Comisia constituită pentru elaborarea și corectarea subiectelor a fost alcătuită din pr. dr. Ioan Codorean – președinte; pr. prof. Dorel Leucea – secretar; pr. prof. Radu Rus și pr. prof. Adrian Fărcuț – corectori.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, concursul a avut ca temă „Sfânta Treime în opera Părintelui Dumitru Stăniloae”. Au participat trei studenți, iar comisia concursului a fost constituită din: pr. dr. Ioan Codorean – președinte; pr. lect. univ. dr. Viorel Popa – secretar; pr. prof. univ. dr. Dumitru Megheșan și pr. conf. univ. dr. Emil Cioară – corectori.

Câștigătorii etapei eparhiale a concursului, atât la nivel preuniversitar, cât și universitar, vor participa la etapa mitropolitană a concursului, ce se va desfășura la Sibiu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente