Concursul de traducere a textului patristic „Dumitru Fecioru”, la a III-a ediție

Catedra de teologie-filologie a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București organizează pe data de 9 aprilie 2011, a treia ediție a Concursului de Traducere a Textului Patristic „Dumitru Fecioru”, informează site-ul facultății de teologie www.ftoub.ro.

Concursul se adresează studenților Facultăților de Teologie Ortodoxă din România, de la toate specializările, atât de la nivelul de Licență, cât și de la Master. Data limită pentru înscrierea la concurs este 1 aprilie 2011.

„Sunt două probe, una din traducere din greacă în română și cealaltă din latină în română, ambele desfășurate în aceeași zi. Înscrierile se vor face până la data de 1 aprilie. Sunt așteptați la acest concurs toți studenții și masteranzii Facultăților de Teologie Ortodoxă din țară. Deci, un element nou față de edițiile trecute este faptul că acest concurs care pare să devină o tradiție din fericire pentru facultatea noastră are caracter național, fiind adresat tuturor celor din țară care vor să participe”, a spus Lect. Dr. Constantin Georgescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, după cum informează TRINITAS TV.

Concursul va avea loc pe 9 aprilie. Anul acesta, valoarea premiilor se ridică la suma de 2.000 de lei.

„În principiu noi ne-am gândit să acordăm pentru premiul I 500 Lei, 300 Lei pentru premiul II și 200 Lei pentru premiul III. Anul trecut, spre exemplu, au fost doi câștigători care s-au situat pe același loc și a trebuit să împărțim cumva altfel premiile, dar valoarea totală rămâne aceasta”, a mai precizat Lect. Dr. Constantin Georgescu.

Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: www.ftoub.ro

Comentarii Facebook


Știri recente