Concursul de poezie creștină „Hristos – Lumina lumii”

La Școala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași a avut loc ieri, 25 februarie, Concursul de poezie creștină „Hristos – Lumina lumii”. Evenimentul, prilejuit de Zilele Școlii, s-a desfășurat în parteneriat cu parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Iași, informează cotidianul „Ziarul Lumina”.

Scopul manifestării, în cadrul căreia s-au înscris 53 de concurenți, a fost dezvoltarea sentimentului de dragoste creștină, pentru Dumnezeu și semeni, promovarea aptitudinilor literar-artistice ale elevilor înspre valorile moralei creștine, cultivarea relațiilor de dragoste creștină între elevii din clase diferite și dezvoltarea colaborării între școală, Biserică și scriitorii ieșeni. Din juriu au făcut parte pr. Dumitru Boboc, parohul de la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, Sofia Timofte – poet, prof. Luminița Viciu, director educativ și președinte al juriului, și prof. Iulia Olinici, de la Școala „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Concursul a cuprins următoarele secțiuni: „Creație poezie creștină”, „Creație text religios” și „Interpretare poezie religioasă”. La prima secțiune, Premiul I a fost acordat elevei Mara Costin, din clasa a IV-a B, iar la a doua secțiune Premiul I a fost oferit elevei Teodora Călărașu, din clasa a V-a A, în timp ce al treilea Premiu I a fost înmânat elevei Bianca Hrițac, din clasa a VIII-a B. Premiul special al juriului a fost acordat elevei Grosu Teodora, din clasa a VI-a B.

Coordonatorul concursului de poezie, profesor de Religie Angela Roșu, a mărturisit faptul că elevii, de multe ori, se află în pericolul asaltului nonvalorilor în literatură, artă, poezie și spiritualitate, fiind puși în situația de a confunda binele cu răul. „Pornind de la această situație, am considerat că ar fi util să organizăm cu acești elevi un concurs care să-i pună față în față cu trăirea creștină. Prin aceasta, să înțeleagă că orice strălucire, din lumea aceasta, fără Hristos este ca o făclie palidă care nu poate lumina desăvârșit”, a spus prof. Angela Roșu. Concursul „Hristos – Lumina lumii” a fost organizat prin grija profesoarei de Religie Camelia Buleu, care a fost „impresionată de modul de abordare a poeziei religioase și de spiritul creativ al participanților, aceștia punând mult suflet în activitatea desfășurată”. Invitatul special al concursului, Sofia Timofte, scriitoare, a mărturisit că „am trăit emoțiile copiilor și am vibrat alături de ei”. „Am avut în față chipurile nevinovate a 53 de copii. Am descoperit la toți faptul că sunt capabili să trăiască credința creștină cu ardoarea și puritatea copilăriei. Este de dorit ca astfel de concursuri să fie inițiate la cât mai multe școli, pentru a-i ajuta pe copii să-și descopere comorile de credință și de iubire sfântă din sufletele lor curate”, a remarcat Sofia Timofte.

Comentarii Facebook


Știri recente