Concursul de oratorie creștină „Crezul meu”, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În cadrul programelor pastoral-misionare și cultural-educaționale dedicate anului Crezului ortodox și Autocefaliei românești, Arhiepiscopia Dunării de Jos a pus în aplicare hotărârea Sfântului Sinod cu privire la Concursul național de oratorie creștină intitulat „Crezul meu”.

Prima întrunire organizatorică a acestui concurs s-a derulat în luna februarie, sub coordonarea sectorului Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Centrului eparhial, la care au participat părintele consilier pentru învățământ și activități cu tineretul, coordonatorul biroului eparhial de catehizare parohială, inspectorii de religie din județele Galați și Brăila, precum și preoți și cadre didactice angrenați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

În ultimele două săptămâni ale Postului Mare, elevii participanți la cursurile de cateheză au prezentat în cadrul parohiilor propriile creații, iar cele mai bune au fost selectate pentru următoarea etapă, la nivel de protopopiat, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Vineri, 16 aprilie 2010, la sediile protoieriilor Covurlui din jud. Galați și Însurăței din județul Brăila s-au desfășurat ceremoniile de premiere și prezentare a celor mai reușite eseuri. Elevii clasați pe primele 3 locuri au primit Diploma „Crezul meu” emisă de Patriarhia Română, prin Sectorul „Teologic – Educațional”, precum și consistente premii din partea protoieriilor, dimpreună cu arhiereștile binecuvântări ale ierarhului Dunării de Jos, transmise prin delegatul Centrului eparhial părintele Daniel Zlate, inspector eparhial pentru cateheză și activități cu tineretul.

Comentarii Facebook


Știri recente