Concursul de ocupare a posturilor clericale din Arhiepiscopia București

Înscrierea la concursul de ocupare a posturilor clericale vacante din Arhiepiscopia Bucureștilor se încheie mâine, 6 noiembrie.

Examenul va avea loc în zilele de 12 și 13 noiembrie și se adresează preoților cu vechime de minimum 5 ani dar și candidaților fără experiență, dar licențiați în teologie. Părintele protosinghel Veniamin Goreanul, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor a declarat pentru Radio TRINITAS: „Avem pe de o parte posturile din mediul rural pentru care candidații trebuie să fie licențiați în teologie să aibă dat examenul de capacitate preoțească și să își completeze dosarul cu toate celelalte acte necesare referitoare la studii și acte de identitate, pentru ceilalți candidați care doresc să ocupe un post în Capitală sau în celelalte orașe, candidații trebuie să aibă o anumită experiență, de aceea s-a și hotărât ca aceștia să aibă gradul II în preoție pentru cei care doresc să candideze pentru ocuparea unui post în București sau definitivatul pentru cei care doresc sa ocupe un post în celelalte orașe. Media pe anii de studii trrebuie să fie minim 8. Candidații trebuie să aibă de asemenea un memoriu de activitate vizat de protopop din care să reiasă activitatea rodnică pe care au desfășurat-o la parohia unde au activat mai înainte. La acest examen se pot înscrie candidații din Mitropolia Munteniei si Dobrogei.”

Părintele protosinghel Veniamin Goreanul, a mai declarat pentru același post de radio, că examenul constă în două probe, iar tematica poate fi găsită la sediul Centrului Eparhial. „În data de 12 va avea loc la ora 9 proba scrisă, iar în data de 13 proba orală. Pentru examen candidații au ca tematica „Îndrumătorul Administrativ Bisericesc” elaborat și aprobat de Sinodul Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei, pe lângă acestea mai au și teme specifice privind pastorația în mediul urban care sunt afișate la centrul eparhial si puse la dispoziția candidaților.”

Comentarii Facebook


Știri recente