Concursul de Muzică Psaltică „Lăudați pe Domnul!” desfășurat la Focșani

Sala de festivități a Colegiului Național „Unirea” din Focșani a găzduit astăzi, 7 aprilie, cea de-a doua ediție a Concursului de muzică psaltică „Lăudați pe Domnul!”, adresat elevilor și tinerilor din județul Vrancea. Juriul, alcătuit din profesori de specialitate și preoți din parohiile focșănene, a avut o sarcină dificilă, având în vedere numărul mare de participanți.

Mai multe informații cu privire la acest concurs a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor Ioan Dragu, Inspector de Religie în județul Vrancea: „Peste 250 de elevi din școlile laice ale județului Vrancea s-au prezentat la acest concurs și au interpretat în general cântări legate de Sărbătoarea Învierii Domnului sub a cărei bucurie încă ne aflăm”.

Toți participanții vor primi diplome de participare, iar cei clasați pe podium vor fi premiați cu iconițe și cărți oferite de Centrul Eparhial din Buzău, dar și cu premii în bani, oferite de Centrul Județean pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Vrancea.

Concursul „Lăudați pe Domnul!” a fost organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Centrul Județean pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…