Concursul de creație Copilul în familie în Protopopiatul Beiuș

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, a avut loc miercuri, 4 mai, 2011, în sala de ședințe a Protopopiatului Beiuș, etapa pe protopopiat a Concursului de creație „Copilul în familie”, patronat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România din cadrul Proiectului național de prevenție a abandonului școlar „Alege Școala!”, informează părintele Cosmin Tripon.

Concursul, cu cele două secțiuni, creație artistică și creație literară, își propune, în primul rând, identificarea și valorificarea potențialului literar-artistic al elevilor din clasele I-VIII, dezvoltarea imaginației, creativității și aptitudinilor acestora.

În cadrul Concursului organizat la Beiuș au participat 30 de elevi din 13 parohii înscrise în Proiectul „Alege Școala!”. Comisia de jurizare, prezidată de consilierul eparhial părintele Floricel Daina, a acordat următoarele premii: la secțiunea creație literară locul I Mădălina Avram, Parohia Beiuș II, locul II George Ilieș, Parohia Cociuba Mică, locul III Pașca Ionuț, Parohia Beiuș III. La secțiunea creație artistică: locul I Vlad Bejan, Parohia Budureasa, locul II Andrada Magda, Parohia Beiuș III, locul III Andrei Zauner, Parohia Beiuș III. Toți elevii participați au primit din partea Preasfințitului Sofronie diplome de participare, icoane și cărți de rugăciune, manifestându-și dorința de a participa și la etapele următoare ale acestui Concurs.

La sfârșitul Concursului, în sala de ședințe a Protopopiatului Beiuș, a fost organizată o expoziție cu toate lucrările înscrise la secțiunea artistică: icoane, desene și sculpturi.

În încheiere, părintele consilier Floricel Daina a spus celor prezenți: „Doresc să vă transmit mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Sofronie și felicitări tuturor participanților pentru strădania, efortul și contribuția adusă, pentru dragostea care o manifestați față de Dumnezeu, Biserică și familia voastră. Lucrările întocmite de voi au fost foarte frumoase, fiindu-ne foarte greu să jurizăm. Pentru desemnarea câștigătorilor s-a ținut seama de expresivitate, imaginație și originalitate”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…