Concursul de creație Alege Școala!

Sâmbătă, 29 septembrie 2012, la Seminarul Teologic „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare s-a desfășurat ce-a de-a III-a etapă a Concursului de creație „Alege Școala!”, după cum ne-a precizat Pr. Insp. Florin Stan de la Biroul pentru catehizarea tineretului. Cei 72 de copii participanți au provenit din cele 8 Protopopiate ale Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ei au concurat la una dintre cele 3 secțiuni: literară, artistică și multimedia. Toți copiii au primit diplome de participare, iar 9 dintre ei au câștigat premii: 3 laptop-uri (premiul I), 3 calculatoare desktop (premiul II) și 3 sisteme audio performante (premiul III) în valoare de 13.500 lei.

La buna desfășurare a concursului au contribuit părinții protopopi, coordonatorii programului catehetic de la nivelul fiecărui protopopiat, preoții și profesorii de religie care au pregătit și au însoțit copiii, precum și Pr. Lect. Univ. Dr. Marius Nechita și Prof. Aida Babici care au asigurat spațiul și condițiile de desfășurare a concursului.

Din comisia de jurizare au făcut parte Pr. Insp. Florin Hoban, Prof. Ramona Pop și Pr. Florin Stan.

Programul „Alege Școala!” este dezvoltat de Patriarhia Română în colaborare cu Fundația World Vision în perioada 2010-2013 și are ca scop principal prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și se încadrează în linia de finanțare a proiectelor strategice nr. 61, ‘A doua șansă în educație’, axa prioritară 2 ‘Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenție 2.2 „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii’.

Comentarii Facebook


Știri recente