Concursul de admitere la seminariile teologice din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

La seminariile ortodoxe cu profil teologic din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au loc în această perioadă examene pentru admiterea în ciclul liceal ortodox. În toate școlile teologice, clasele vor avea 28 de elevi, iar secțiile pe care le pot alege absolvenții de clasa a VIII-a sunt Teologie pastorală, Patrimoniu sau Cântăreți bisericești.

Competiția pentru examenul de admintere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași se va desfășura în perioada 16-18 iunie, iar pe 20 iunie vor fi afișate rezultatele. Elevii care se vor înscrie la secțiile Teologie pastorală (28 de locuri) și Patrimoniu (28 de locuri) vor susține proba scrisă la Religie. Absolvenții care optează pentru profilul Teologie pastorală vor susține și proba muzicală, iar cei care vor să se înscrie la secția Patrimoniu vor da și probe practice la Studiul formelor și desenului.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a organizat, începând de ieri, prima etapă a concursului de admitere pentru clasa a IX-a, iar săptămâna viitoare va avea loc susținerea probelor de aptitudini la specializările Teologie ortodoxă – cursuri de zi, 28 de locuri (băieți), Teologie Patrimoniu cultural (desen și pictură) – cursuri de zi, 28 de locuri (clasă mixtă).

Înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Împ. Constantin și Elena” din Piatra Neamț au început ieri și se vor încheia luni, 15 iunie. Vizita medicală și verificarea dicției și a aptitudinilor muzicale vor avea loc pe 16 iunie, iar lucrarea scrisă la Religie va avea loc pe 17 iunie. Anul acesta, seminarul teologic de la Piatra Neamț pune la dispoziția elevilor 28 de locuri la secția Teologie pastorală.

Înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob de la Neamț” din Dorohoi au început ieri și se vor încheia luni, 15 iunie, iar începând de marți, 16 iunie, până joi, 18 iunie, va avea loc susținerea probelor de aptitudini. La profilul Teologie pastorală se vor putea înscrie 56 de elevi în cele două clase ale acestei secții.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Botoșani are, pentru anul școlar 2009-2010, următoarea ofertă școlară: 28 de locuri pentru clasa a IX-a, la profilul Teologie pastorală, 28 de locuri pentru clasa mixtă la profilul Teologie Patrimoniu, 28 de locuri pentru profilul Învățământ vocațional teologic, nivel de învățământ Școala de Arte și Meserii. Începând cu data de 10 iunie 2009 s-au eliberat fișele și anexele pentru elevii care doresc să participe la probele de aptitudini, iar din 12 iunie până pe 15 iunie va avea loc înscrierea pentru probele de aptitudini, care vor fi susținute în perioada 16-18 iunie 2009. Pe 19 iunie vor fi afișate rezultatele la probele de aptitudini.

Admiterea la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Cuv. Parascheva” de la Mănăstirea Agapia a început ieri și se va desfășura până pe 18 iunie. Începând cu data de 16 iunie se vor desfășura probele de aptitudini pentru singura clasă cu profilul Teologie pastorală.

Și la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei” din Suceava a început de ieri înscrierea candidaților, urmând ca marți, 16 iunie, de la ora 10:00, să se desfășoare vizita medicală și verificarea aptitudinilor muzicale. Miercuri, 17 iunie, începând cu ora 9:00, va avea loc proba scrisă de verificare a cunoștințelor religioase. Planul de școlarizare mai cuprinde o clasă cu 28 de locuri pentru frecvență redusă, filiera teoretică, profil umanist, specializarea Filologie, pentru care se vor face înscrieri în perioada 23-29 iulie 2009.

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși, începând cu acest an școlar, numărul de elevi va fi mai mare, întrucât se va înființa o clasă cu profil umanist – Filologie. Astfel, în anul școlar 2009-2010, la Seminarul Teologic din Huși vor fi două clase de liceu, după cum urmează: clasa a IX-a, profil umanist – Filologie, cu un număr de 28 de locuri, și clasa a IX-a, profil teologic, specializarea Teologie ortodoxă, cu un număr de 28 de locuri. Admiterea la clasa de Filologie se va face computerizat, iar la clasa cu profil teologic se pot înscrie absolvenți de gimnaziu care au participat la tezele cu subiect unic. Între 12-15 iunie va avea loc înscrierea pentru proba de aptitudini, iar în perioada 16-18 iunie se vor desfășura probele de aptitudini și vizita medicală.

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Roman, anul acesta elevii se vor putea înscrie la secțiile Teologie pastorală și Cântăreți bisericești. Între 16-18 iunie se vor desfășura probele de aptitudini, constând în vizita medicală, probe muzicale și probe la Religie.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente