Concursul „Crezul meu” în Episcopia Severinului și Strehaiei

Până pe 16 aprilie, în cele cinci Protoierii ale Episcopiei Severinului și Strehaiei se desfășoară prima etapă a Concursului național de oratorie ,,Crezul meu”. Astăzi, 14 aprilie, competiția a avut loc la sediul Protoieriei Drobeta-Turnu Severin Nord, acolo unde 10 elevi de gimnaziu au prezentat în fața juriului câte un eseu despre Credința ortodoxă.

Mai multe informații despre acest concurs a oferit părintele inspector Cosmin Necșoiu de la Biroul de catehizare al Episcopiei Severinului și Strehaiei: „Este un concurs care dorește să evidențieze calitățile oratorice ale copiilor noștri, ale credincioșilor noștri, deoarece acești copii fac și ei parte din Biserica noastră. Prima etapă a acestui concurs se desfășoară la nivel de protopopiate urmând ca aceea sau acela care câștigă locul întâi al fiecărui protopopiat să se prezinte la faza pe eparhie”.

Protoieria Drobeta-Turnu Severin Nord va fi reprezentată la etapa pe eparhie de Maria Turturea, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Traian”, cea care a obținut, anul acesta, premiul I la Olimpiada de Religie, faza națională.

Concursul „Crezul meu” va continua mâine, 15 aprilie, la sediul Protopopiatului din Vânju Mare. Etapa pe eparhie a competiției va avea loc pe 29 aprilie, sub coordonarea Biroului pentru Catehizarea tineretului și cu ajutorul responsabililor pentru cateheza parohială din protopopiate.

Comentarii Facebook


Știri recente