Concursul Copilul învață iubirea lui Hristos la Râmnic

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivități a Așezământului cultural-spiritual „Sf. Ierarh Antim Ivireanul”, din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc luni, 7 mai 2012, evaluarea miniproiectelor de educație social-filantropică înscrise în etapa pe eparhie a Concursului Național „Copilul învață iubirea lui Hristos”. Comisia a fost alcătuită din Pr. Mihail Pretorian – Inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Sectorului Cultural, Prof. Daniela Ionescu – Inspector de specialitate la Catedra de Religie și Diac. Marius Moscalu – Inspector pentru activitatea social filantropică în cadrul Sectorului Social.

În urma derulării etapei pe protoierie a concursului s-au calificat pentru etapa eparhială următoarele parohii: Parohia Frâncești I (Protoieria Râmnicu Vâlcea), Parohia Valea Bisericii (Protoieria Drăgășani) și Parohia Popești (Protoieria Horezu).

Fiecare dintre cei trei evaluatori au analizat miniproiectele înscrise în concurs, ținând cont de conceptul miniproiectului (creativitate, complexitate, prezentare), strângerea de fonduri (creativitate, diversitatea factorilor implicați) și aplicarea miniproiectului (atingerea obiectivelor, promovare, mărturii ale beneficiarilor, eficiență și continuitate).

Astfel, în baza punctelor obținute de la cei trei evaluatori și trecute în Fișa de evaluare colectivă, cele trei parohii s-au clasificat astfel:

Premiul I – Parohia Valea Bisericii (Protoieria Drăgășani), Preot coordonator Valentin Popa – 292 puncte;

Premiul II – Parohia Popești (Protoieria Horezu), Preot coordonator Florea Popescu – 291 puncte;

Premiul III – Parohia Frâncești I (Protoieria Râmnicu Vâlcea), Preot coordonator Ion Rădulescu – 285 puncte.

„În data de 21 mai 2012, când Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena, ocrotitorii Catedralei Patriarhale, cele 29 de echipe din țară, câte o echipă din fiecare eparhie – cea care a obținut Premiul I, reprezentată de preotul coordonator și de un copil, vor fi premiate de cătrePreafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a declarat pentru arhiram.ro Pr. Mihail Pretorian – Inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente