Concursul Copilul învață iubirea lui Hristos în Arhiepiscopia Timișoarei

În perioada 7-10 mai, va avea loc etapa eparhială a concursului național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”, la nivelul Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum nea menționat George Giurgiu. Concursul este inițiat de Patriarhia Română și dedicat Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

Între manifestările culturale, programate cu prilejul anului omagial, Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române organizează Concursul național de miniproiecte „Copilul învață iubirea lui Hristos”. Concursul se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. Scopul acestuia este de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace.

În Arhiepiscopia Timișoarei, aproximativ 300 de copii, din cele șașe protopopiate ale eparhiei, Timișoara I, Timișoara II, Lugoj, Făget, Deta și Sânnicolau Mare, au participat la faza pe protopopiat a concursului de miniproiecte social- filantropice.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, etapa eparhială va avea loc la Timișoara în perioada 7-10 mai. Evenimentul se va desfășura în sala de festivități a reședinței mitropolitane, în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. În cadrul acestei etape vor fi premiate cele mai bune trei miniproiecte ale echipelor de copiii de la parohiile timișene. Evaluarea se va face de o comisie de jurizare, formată din preoți și profesori de specialitate, care nu fac parte din echipele concurente.

Pentru fiecare dintre miniproiectele înscrise în concurs, fiecare evaluator poate acorda maximum 100 de puncte, astfel: 30 p. – conceperea miniproiectului (creativitate – 10 p., complexitate – 10 p., prezentare – 10 p.); 20 p. – stângere de fonduri (creativitate – 10 p., diversitatea factorilor implicați – 10 p.); 40 p. – aplicarea miniproiectului (atingerea obiectivelor – 10 p., promovare – 10 p., mărturii ale beneficiarilor – 10 p., eficiență și continuitate – 10 p.); 10 p. – oficiu.

Miniproiectul câștigător va fi premiat în data de 21 mai, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Patriarhiei din București.

La nivel național, va fi premiată câte o echipă din fiecare eparhie – cea care a obținut Premiul I, reprezentată la ceremonia de premiere din 21 mai 2012 de preotul coordonator și de un copil. Cele 29 de echipe din țară vor primi diplome și premii în obiecte.

Preotul coordonator și reprezentantul echipei de copii vor fi premiați, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente