Concursul Copilul învață iubirea lui Hristos a ajuns la Mediaș

Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”, lansat de Patriarhia Română, a fost implementat și la Mediaș. Un grup de 11 elevi de la Școala „George Popa” nr. 2 din oraș, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, iau parte în această perioadă la o serie de activități organizate de părintele Flaviu Fleșer de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Transilvăneni”-Cimitir Mediaș, în colaborare cu profesoara de religie de la școala amintită, Monia Toth, după cum informează mitropolia-ardealului.ro.

Astfel, până pe 23 martie, copii sunt implicați în mai multe acțiuni. Una dintre acestea a avut loc la Spitalul Municipal din Mediaș. Copiii au participat la slujba Sfântului Maslu oficiată în Capela „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta unității medicale de protopopul de Mediaș, părintele Ovidiu Găban, părintele Romeo Guliman de la spital și părintele Flaviu Fleșer. După slujbă, elevii au vorbit cu bolnavii, i-au vizitat în saloane și le-au oferit fructe și cadouri.

În cadrul proiectului, elevii confecționează felicitări și simboluri pascale pentru a le comercializa mai târziu. Din fondurile strânse, se vor organiza acțiuni de ajutorare a bolnavilor și persoanelor în vârstă de la o unitate de asistență medico-socială din Mediaș. Pentru copiii cu dizabilități, micii filantropi organizează în perioada proiectului o colectă și o sortare de jucării, urmând ca acestea să fie dăruite copiilor de Centrul „Speranța” din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente