Concursul Copilul în familie a ajuns la final

În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei a fost vizionat astăzi, 20 mai 2011, un film despre desfășurarea Concursului național de creație creștină „Copilul în familie” în eparhiile Patriarhiei Române, în prezența Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal și a câștigătorilor Concursului. Materialul video a fost realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV.

La final Preasfinția Sa a adresat un cuvânt celor prezenți în Aula Magna a Palatului Patriarhiei în care a subliniat importanța organizării unor astfel de concursuri.

„Vizionarea acestor 45 de minute cu fragmente din expunerile premianților de la cele 29 de eparhii din țara noastră arată cât de importantă și de roditoare a fost ideea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a se organiza aceste concursuri la nivel de parohie, protopopiat, eparhie și, iată, la nivel național. Aici am avut prezenți doar premianții din cele 29 de eparhii, însă acest concurs a antrenat o mulțime de oameni, zeci de mii de copii, sute, poate chiar mii de profesori și preoți. Anul trecut, în contextul concursului Crezul Meu au participat aprox. o sută de mii de copii […]În al doilea rând acest concurs are și darul de a descoperi talentele multor tineri care nu știau că sunt buni pictori, nici că pot deveni versuitori, sau că pot deveni foarte buni eseiști. De asemenea, concursul este un prilej care știu deja că au aceste talente să exerseze, să insiste în cultivarea lor și mai ales să se supună rigorilor unui concurs care a întrunit condiții obiective și foarte serioase”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

De asemenea, Preasfinția Sa i-a felicitat câștigători concursului național de creație „Copilul în familie”.

„Vă felicităm pentru imaginația foarte bogată care nu v-a făcut totuși să vă îndepărtați de ceea ce noi numim Sfânta Tradiție, adică moștenirea generațiilor anterioare care au pictat, au alcătuit poezie sau scrieri literare creștine. Vă felicităm pentru calitățile artistice, pentru puritatea sufletului și dorim ca această puritate primită, sfințită, luminată de prezența și lucrarea Duhului Sfânt în ziua Botezului vostru să o păstrați toată viața ca pe cea mai bogată comoară care vă va însoți și în viața de dincolo”. a mai precizat Preasfințitul Părinte.

Vizionarea filmului a fost precedată de vernisajul expoziției de pictură realizate de copii intitulată Botezul meu organizată în Sala Europa Christiana.

Mâine, 21 mai 2011, de Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va premia pe câștigătorii Concursului Copilul în familie.

Comentarii Facebook


Știri recente