Concursul Copiii – Mâinile lui Hristos

În Patriarhia Română va fi organizat, anul viitor, în contextul Anului omagial al Sfântului Maslu și al Îngrijirii bolnavilor, Concursul „Copiii – Mâinile lui Hristos”. După cum informează TRINITAS TV, hotărârea a fost luată în cadrul lucrărilor celui de-al IV-lea Congres Național „Hristos împărtășit copiilor”, desfășurat zilele trecute la Palatul Patriarhiei. Dacă până acum, copiii și-au exprimat credința prin intermediul creațiilor artistice și literare, în cadrul concursurilor „Crezul meu” și „Copilul în Familie”, de data aceasta ei vor trebui să propună și să dezvolte proiecte sociale.

Despre Concursul Copiii – Mâinile lui Hristos, părintele Constantin Naclad, Inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, a spus: „Va fi o activitate mai aparte față de cele cu care ne-am obișnuit până acum. Toți copiii vor fi invitați să-și dezvolte capacitatea de a-i ajuta pe semeni și de a se încadra în acest efort al Bisericii de a educa înspre îngrijirea bolnavilor și a prețui Taina Sfântului Maslu. Ne-am gândit să implicăm fiecare grupă de cateheză de la nivelul parohiilor, să organizeze efectiv din faza de design, de acumulare de resurse, până la activitatea propriu-zisă, de la ajutorarea celor bolnavilor, bătrânilor singur, copiilor aflați în dificultate”.

Ca de obicei, copiii vor fi răsplătiți pentru munca lor, cu diverse premii. La concurs vor putea participa toți copiii din parohii, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, care fac parte din grupurile de cateheză.

Comentarii Facebook


Știri recente