Concursul catehetic Copilul în familie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În perioada 12-14 aprilie 2011, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Concursul catehetic „Copilul în familie”, faza pe protoierie, inițiat și organizat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului, după cum ne informează Diac. Marian Pătrașcu, Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Concursul se adresează elevilor care participă la proiectele catehetice naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!”.

Comisia de evaluare a participanților la nivel de protoierie a fost formată din pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză parohială din cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. protoiereu, responsabilii pe cateheză parohială din cadrul protoieriei, precum și profesorii de religie.

Activitatea catehetică se desfășoară în două secțiuni:

– secțiunea literară, în care copiii alcătuiesc o compunere sau un eseu de maxim o pagină, pe tema „Botezul meu” (lucrarea va fi evaluată după criterii de conținut, claritate, imaginație, originalitate, cursivitate și expresivitate);

– secțiunea artistică, în care se va prezenta un desen sau o pictură pe aceeași temă.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate în perioada Săptămânii Luminate. Se va desemna un câștigător al concursului la nivel de protopopiat, pentru fiecare din cele două secțiuni, care va participa la etapa eparhială.

Etapa eparhială se va desfășura pe data de 5 mai 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente