Concursul Bucuria Invierii a ajuns la final

Prima ediție a Concursului național de creație artistico-plastică Bucuria Învierii, desfășurat în cadrul proiectului Lăsați copiii să vină la Mine, s-a încheiat cu o acțiune socială venită din partea tuturor copiilor înscriși în concurs. Aceștia au oferit daruri altor copii speciali, aducându-le o mică bucurie înainte de Paști.

Din banii strânși de pe urma vânzării obiectelor pascale și icoanelor realizate în cadrul concursului, copii participanți au cumpărat alimente și dulciuri, pe care le-au oferit astăzi, 10 aprilie 2012, elevilor de la Centrul pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro.

Inițiatorii concursului, părintele Marian Vlăduț și profesoara Ana Bozdoc, împreună cu o parte dintre elevii premiați, cu reprezentanții Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, ai Protopopiatului Sibiu și ai principalilor sponsori, au venit la școala specială amintită, pentru a le aduce copiilor de aici darurile amintite. Înainte de a fi oferite aceste mici bucurii, a avut loc o ceremonie de prezentare a concursului, a icoanelor și obiectelor premiate și de premiere a elevului Ilie Vlăduț, de la Liceul „Octavian Goga” din Sibiu, pentru merite deosebite și pentru activitatea acestuia în cadrul concursului amintit.

Mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a fost transmis de consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, părintele Nicolae Rusu, pentru ca mai apoi, copiii de la centrul amintit, să primească pachetele cu alimente și dulciuri.

Concursul Bucuria Învierii s-a desfășurat în perioada 1 martie – 10 aprilie și s-a adresat școlilor speciale din întreaga țară. Au participat peste 300 de elevi, îndrumați de 100 de profesori, de la 50 de școli speciale din toată țara.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…