Concursul Bucuria de a fi creștin în Protopopiatul Horezu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 25 aprilie 2013, în sala de conferințe a Protopopiatului Horezu a avut loc etapa pe protoierie a Concursului-spectacol „Bucuria de a fi creștin”. Evenimentul s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și face parte din manifestările organizate cu prilejul „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena” în Patriarhia Română, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Desfășurat pe trei secțiuni, concursul a reunit 43 de copii din nouă parohii ale protoieriei Horezu, îmbrăcați în autenticul port popular, care au interpretat câte un cântec religios sau popular, au recitat o poezie religioasă sau cu caracter patriotic și au interpretat un text literar.

Comisia de evaluare a fost formată din protoiereul Mihai Cârțan, responsabilul cu cateheza parohială în protopopiatul Horezu, un preot doctorand, un profesor de limba română și un profesor de muzică și artă.

La final au fost evaluate și premiate cele mai bune 3 reprezentații la nivel de protopopiat, corespunzătoare celor trei secțiuni ale concursului. Toți copii participanți au primit din partea organizatorilor diplome de participare, premii în cărți, icoane și dulciuri.

Acțiunea organizată de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române urmărește să fie o mărturie publică a copiilor și a celor care îi educă, prin care să transmită bucuria vieții în Hristos și însemnătatea tradiției, a portului popular și a apartenenței la Trupul Bisericii bimilenare, a cărei istorie se contopește, în țara noastră, cu cea națională.

Etapa a II-a a concursului „Bucuria de a fi creștin”, la nivel de eparhie, se va desfășura în perioada 6-12 mai 2013. Câștigătorii vor fi premiați la Patriarhie, de praznicul Sfinților Împărați.

Comentarii Facebook


Știri recente