Concursul Bucuria de a fi creștin în Episcopia Severinului și Strehaiei

La Drobeta-Turnu Severin a avut loc luni, 13 mai, faza eparhială a concursului național „Bucuria de a fi creștin”, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Evenimentul a reunit 15 copii, dascăli și preoți îndrumători din aproximativ 10 parohii mehedințene și s-a derulat în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu”cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: interpretarea unui cântec religios sau popular, recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic sau religios și interpretarea unui text literar în proză.

Fiecare dintre cei 15 concurenți au prezentat în fața juriului și a publicului câte un act artistic de excepție, deliberarea făcându-se pe baza unor criterii obiective, în concordanță cu conceptul elaborat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Au făcut parte din juriu prof. Dacia Grumăzescu, Arhid. Cătălin Țăruș, inspector al Sectorului Învățământ și Tineret și Pr. Cosmin Eftimie Necșoiu, inspector al Biroului de Catehizare.

Deși misiunea juraților nu a fost una ușoară, au fost aleși, pe lângă cei care au obținut mențiuni sau locul II și III, și cei trei mehedințeni care vor reprezenta Eparhia Severinului la faza națională de la București, din 20-21 mai. Aceștia sunt: Oana Cenușă, parohia Schinteiești, la secțiunea muzicală, îndrumată de pr. Sorin Iliescu, Andreea Daniela Logreanu, la secțiunea poezie și Gheorghe Popa, pentru interpretarea deosebită la secțiunea proză. Ultimii doi concurenți provin din parohia Bălăcița și sunt îndrumați de Pr. Alexandru Șuță.

Concursul „Bucuria de a fi creștin” este derulat de Patriarhia Română în cadrul proiectului Hristos Împărtășit Copiilor și al proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic, intitulat „2013- Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente