Concursul Alege Școala în protopopiatul Brad

Duminică, 17 iunie 2012, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad a avut loc premierea elevilor câștigători ai concursului „Alege Școala”, etapa pe protopopiate, după cum ne informează episcopiadevei.ro.

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea slujbei Vecerniei, la finalul căreia P. C. Pr. Ioan Jorza, Protopopul Bradului, a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța legăturii dintre Școală și Biserică. Responsabilul cu cateheza la nivel de protoierie, Pr. Călin Cioara-Trif a prezentat apoi, pe scurt, conceptul concursului „Alege Școala”, având ca temă „È˜coala mea”, evidențiind cele trei secțiuni la care au participat copiii: literară, artistică și multimedia. Domnul Liorean Banciu, profesor de religie la Școala Generală „Horea, Cloșca și Crișan” din Brad, a apreciat modul în care preoții se implică în prevenirea abandonului școlar, acesta fiind și unul dintre scopurile proiectului.

Elevii au fost premiați, primind câte o diplomă și un premiu oferit de organizatori, anume Patriarhia Română și Fundația World Vision România.

Câștigătorii concursului au fost: Secțiunea literară: Bocănici Oana – premiul I; Trif Natalia – premiul II; Demian Lavinia – premiul III. Secțiunea artistică: Tărău Denisa – premiul I; Marincu Mihai – premiul II; Tarod Alexandra – premiul III. Secțiunea multimedia: Ciocan Cristina și Lungu Lorena – premiul I; Crișan Alexandra – premiul II; Marcu Daniel – premiul III.

La final, Părintele Protopop le-a mulțumit elevilor și i-a felicitat pentru efortul, râvna și credința de care au dat dovadă.

Comentarii Facebook


Știri recente