Concurs pentru corurile catedralelor din Mitropolia Clujului

La inițiativa Patriarhiei Române, în întreaga Biserică Ortodoxă Română se desfășoară în această toamnă cea de-a III-a Ediție a Concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!”. În acest, an competiția este destinată corurilor de catedrale ale tuturor eparhiilor din țară și se va desfășura în două etape, etapa mitropolitană și etapa finală, găzduită de Patriarhie, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Clujului.

În acest calendar al concursului, la Cluj-Napoca se va desfășura sâmbătă, 9 octombrie, etapa mitropolitană a concursului cu participarea corurilor din Cluj, Alba Iulia, Baia Mare și Zalău. Evenimentul va fi găzduit de Sala „Auditorium Maximum” a Universității „Babeș-Bolyai”, începând cu orele 12.00 și va oferi clujenilor și tuturor celor prezenți un adevărat regal de muzică bisericească și populară. Corurile înscrise vor avea de interpretat un repertoriu ce include un Axion, ca piesă obligatorie și, la alegere, o piesă de inspirație religioasă și una populară.

Prestația artistică a celor patru coruri va fi apreciată de un juriu de specialiști format din Ioan Golcea, conferențiar la Academia de muzică din București, Diodor Nicoară, dirijorul corului Filarmonicii „Banatul” din Timișoara și Dumitru Săndulachi, dirijorul corului „Pastorala” din Focșani.

Corul care va fi declarat câștigător al acestei etape va reprezenta Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului la etapa finală a concursului, organizată la finele acestei luni la Palatul Patriarhiei din București.

Acest festival concurs reprezintă o invitație adresată publicului clujean pasionat de muzică bisericească corală, intrarea fiind liberă .

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…