Concurs Părintele Dumitru Stăniloae la Sibiu

La Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae.110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice (1903-2013)”. Câștigătorii acestei etape vor participa la concursul pe Mitropolia Ardealului, alături de elevii și studenții din celelalte eparhii sufragane, informează mitropolia-ardealului.ro.

La această etapă organizată pe Arhiepiscopia Sibiului au participat elevi de la Seminarul Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov, de la Liceul Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș și de la clasele cu profil vocațional de la Liceului „Carol I” din Sibiu. Alături de elevii teologi, la concursul de la Sibiu au participat și studenți ai facultății sibiene, instituția de învățământ unde marele teolog român a activat o perioadă. Subiectele au fost diferite pentru toate categoriile de participanți, pentru elevii din diferitele clase de la liceele amintite și pentru studenții teologi. Viața și opera marelui profesor de teologie ortodoxă au fost abordate în lucrările lor de participanții la concursul de la Sibiu, iar în urma evaluării, un elev și un student vor participa la etapa pe Mitropolia Ardealului.

Sibiul găzduiește etapa mitropolitană

Următoarea fază a concursului național dedicat părintelui profesor Dumitru Stăniloae va desemna participanții la etapa națională. Dintre teologii din eparhiile Mitropoliei Ardealului, vor fi desemnați câștigătorii pe secțiuni ce vor fi înscriși la ultima fază a concursului, organizată de Patriarhia Română în luna mai. „După corectarea și selectarea câștigătorilor etapei noastre eparhiale, reprezentanții noștri vor participa la etapa mitropolitană care se va desfășura tot la Sibiu în perioada imediat următoare, cu participarea și a celorlalți câștigători din cadrul Facultăților de Teologie, a seminariilor sau liceelor vocațional-teologice din episcopiile Mitropoliei Ardealului”, ne-a spus consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa. Premierea locurilor 1, 2 și 3 de la cele două secțiuni naționale va avea loc pe 21 mai, la Catedrala Patriarhală din București, iar premiile constând în bani și cărți vor fi înmânate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Toți participanții la etapa eparhială de la Sibiu au primit diplome prin care li se atestă prezența la concurs, iar cei doi câștigătorii vor fi premiați în zilele următoare de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, într-un cadru festiv. Toți participanții au primit la finalul examinării cărți, pliante și iconițe din partea IPS Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente