Concurs național dedicat Părintelui Stăniloae

2013 este, pentru Biserica Ortodoxă Română în general și pentru Teologia românească în special, un an deosebit. Atunci vom aniversa 110 ani de la nașterea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae și comemorăm 20 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române va organiza un concurs național dedicat vieții și operei cunoscutului teolog român.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea concursului a oferit pentru TRINITAS TV, Părintele Constantin Pătuleanu, Consilier în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române: „Concursul se va desfășura pe două niveluri. În primul rând, la nivel liceal-seminarial unde elevii de liceu, în special cei de la liceele ortodoxe, vor încerca să descifreze viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae. Concurs se va organiza la nivel eparhial, mitropolitan și patriarhal. În al doilea rând, concursul se va desfășura la nivelul facultăților de teologie din țara noastră. Titlul concursului va fi Originalitate și tradiție în opera Părintelui profesor Dumitru Stăniloae. De asemenea și acest concurs se va desfășura pe etape: eparhială, mitropolitană și națională. În curând vom afișa pe site-ul Patriarhiei Române și vom trimite la toate seminariile și facultățile ortodoxe din țara noastră tematica concursului cu toate detaliile necesare”.

Evenimente academice dedicate Părintelui Stăniloae vor fi organizate pe tot parcursul anului 2013 în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente